Guangdong Henvcon Electric Power Technology CO., LTD.

Forskjellen mellom optiske kabler

Når det gjelder optiske kabler og kabler, må ikke alle føle seg ukjente.Faktisk er optiske kabler og kabler svært vanlige elementer i vårt daglige liv, og de påtar seg ansvaret for kommunikasjonen vår.Siden disse to kablene ikke ser veldig forskjellige ut i utseende, er det mange av oss som ikke kan se veldig godt forskjell på de to, og tror til og med at optiske kabler er kabler.Men faktisk er optiske kabler optiske kabler, og kabler er kabler.De er vesentlig forskjellige fra sky og gjørme.Nedenfor vil Ocean Cable introdusere deg forskjellen mellom optisk kabel og kabel, slik at du kan referere når du trenger det.

Før vi forstår forskjellen mellom fiberoptisk kabel og kabel, la oss først forstå hva som er fiberoptisk kabel og hva som er kabel, nemlig: fiberoptisk kabel er en slags fiberoptisk kabel som består av to eller flere fiberoptiske glass- eller plastkjerner, som er plassert i en beskyttende kledning Inne, en kommunikasjonskabel dekket av en ytre plasthylse av PVC;mens en kabel er laget av en eller flere gjensidig isolerte ledere og et ytre isolerende beskyttelseslag, lederne som overfører kraft eller informasjon fra et sted til et annet.

Fra betydningen av optisk kabel og kabel kan vi se forskjellen mellom dem, hovedsakelig i tre aspekter: materiale, overføring (prinsipp, signal og hastighet) og bruk, spesifikt:

1. Materialmessig består optiske fiberkabler av to eller flere optiske fiberkjerner av glass eller plast, mens vanlige kabler er laget av metallmaterialer (for det meste kobber, aluminium) som ledere.

2. Signaloverføring og overføringshastighet: Kabelen overfører elektriske signaler;den optiske fiberen overfører optiske signaler, og den optiske baneutbredelsen til den optiske kabelen er flerveisutbredelse.Det optiske signalet til den optiske kabelen er mye raskere enn det elektriske signalet til den vanlige kabelen.Den raskeste hastigheten for kommersiell enkeltlasersender enkeltfiberkabelnettverkstilkobling i verden er 100 GB per sekund.Derfor, jo flere signaler som passerer, desto større mengde informasjon overføres;samtidig overstiger båndbredden til fiberoptisk overføring kobberkabler. Dessuten støtter den en tilkoblingsavstand på mer enn to kilometer, noe som er et uunngåelig valg for å bygge et større nettverk.

3. Overføringsprinsipp: Vanligvis bruker senderenheten i den ene enden av den optiske fiberen en lysemitterende diode eller en laser for å overføre lyspulsen til den optiske fiberen, og mottakerenheten i den andre enden av den optiske fiberen oppdager puls ved hjelp av et lysfølsomt element.

4. Anvendelsesområde: Sammenlignet med vanlige kabler er optiske kabler dyrere på grunn av fordelene med god anti-elektromagnetisk interferens, sterk konfidensialitet, høy hastighet og stor overføringskapasitet.Data overføring;og kabler brukes for det meste til energioverføring og datainformasjonsoverføring (som telefon), og bruksområdet er bredere.


Innleggstid: 31. mars 2022